Handboek ADD, 200 vragen en antwoorden.

In de tweede druk van het handboek ADD heeft Karin de algemene kenmerken van ADD verder dan ooit trachten te ontleden: wat is het, hoe ziet dat eruit, waar komt het door, hoe ervaart de ADDer dit zelf en hoe moet je daar (emotioneel) mee omgaan? Op welke wijze kunnen andere mensen ADD herkennen en hoe kunnen zij hun ervaringen met hun zoon of dochter met ADD, onderscheiden van de zogenoemde etiketjes diagnose? Die informatie wordt nu ook steeds belangrijker voor hulpverleners en docenten. Karin heeft werkelijk ieder aspect van de diagnose afgezet tegen de kenmerken van bijvoorbeeld autisme, hoogbegaafdheid, een angst/paniek stoornis, schizofrenie en hooggevoeligheid. Tevens is er aandacht besteed aan de toenemende vergrijzing. Waar moeten zorgverleners rekening mee houden bij senioren met ADD?

Om de antwoorden op uw veel gestelde vragen kracht bij te zetten, heeft Karin in deze uitgave veel van haar persoonlijke ervaringen met ADD toegevoegd. U krijgt alle informatie die nodig is, om een compleet beeld van ADD te verkrijgen. Een zeer praktisch boek dat verder gaat dan de eenvoudige rijtjes met kenmerken en opsommingen, die in de psychiatrie langdurig zo gebruikelijk zijn geweest.

Deze 2e druk van het handboek ADD is voor een groot deel gelijk aan de 1e druk uit 2009. Er is in deze gereviseerde versie echter heel veel informatie toegevoegd. Vrijwel ieder hoofdstuk is onderhevig geweest aan verandering, verbetering en uitbreiding. Door de omvang van het boek was het noodzakelijk om de grotere regelafstand voor mensen met dyslexie, zoals deze aanwezig was in de vorige druk, te verwijderen. De uitgebreide ADD testen voor volwassenen en kinderen zijn opnieuw in het boek opgenomen. Deze worden inmiddels vaak gebruikt in de psychiatrie.

Ook het hoofdstuk voor docenten is flink uitgebreid. Het boek van 576 bladzijden heeft een hardgebonden omslag. Er is wederom voor een duurzame uitvoering gekozen, omdat het boek niet door de brievenbus past en hoe dan ook als pakketpost moet worden verzonden.

Het handboek ADD is prettig leesbaar voor jong en oud, man of vrouw. Het is geschreven in een duidelijk lettertype en op bescheiden wijze voorzien van afbeeldingen, in kleur en zwart/wit. Het boek wordt ervaren als zeer informatief en behulpzaam. Zelfs enige humor ontbreekt niet.