Lockdown koken met ADD
Wintertoetje
In dit toetje zou normaal veel suiker gaan. Nu alleen 3 eetlepels honing en wat Stevia. Ik vond het heel erg goed te doen, best lekker en helemaal met wat zoet fruit. Denk aan blokjes mango, perzik of aardbei. De creme is ook heel geschikt om minitaartjes met vruchten mee te vullen. De blauwe voedsel-kleurstof was puur voor mezelf om even mee te experimenteren spelen. Het is wel grappig voor een keertje. Ik heb ook wat slagroom op "natuurlijke wijze" met een theelepel Kurkuma proberen te kleuren. Het mengsel werd flink geel (zie onder), maar ik vond de kruidensmaak aan de slagroom zelf iets minder geslaagd (anderen vonden dit totaal geen probleem).
- Zorg voor een koude, vetvrije beslagkom:
- Klop 250 gr. slagroom bijna stijf met 3 eetlepels honing.
- Voeg 250 gr. magere kwark bij de slagroom en schep alles zachtjes door elkaar met een spatel.
- Voeg 250 gr. mascarpone bij het mengsel
- 3 eetlepels Stevia poeder, of gewone fijne suiker.
- Paar druppeltjes vanille-extract of andere smaakstof
- Klop alles nog een paar seconde door elkaar, zachtjes met de mixer op de laagste stand
- Proef of je beslag zoet genoeg is
- Laat goed afkoelen in de koelkast
- Maak nog wat extra slagroom in een aparte kom, eventueel met een druppeltje kleurstof van de supermarkt, kurkuma of bietensap.
- Stop een half pak bostognekoeken in een zak, vergruis het en verwerk een flinke hoeveelheid koekruimels in ieder toetje. Hagelslag is altijd lekker en goedkoop decoratiemateriaal waar je geen tanden op afbreekt.