Gebakken met ADD
Taart van pistachenoten,
zonder bakpoeder
Je hebt geen mixer nodig. Klik hier voor de video van het recept. Ik heb helaas nooit een foto gemaakt van de taart, maar smaakte heerlijk, vooral warm uit de oven. Voor het crushen van de pistachenoten (van de markt) heb ik een vijzel moeten gebruiken. Netflix aan en crushen maar!
- Oven voorverwarmen naar 150 tot 155 graden
- Bakpapier in een bakblik van 18cm doen
- 250 gram zachte boter in een mengkom
- 250 gram fijne suiker toevoegen en tot lichte schuim kloppen
- Na toevoegen van ieder ingredient kloppen tot je spierpijn hebt!
- 4 eieren (medium). Na ieder ei toevoegen even kloppen.
- 100 gram bloem door het beslag zeven
- 1/4 theelepel zout
- 40 ml. melk
- 150 gram gepelde, fijngemalen, geroosterde pistachenoten (ongezout)
- Bak de taart voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Na afloop van de 45 minuten verhoog je de temperatuur van de oven naar 165 tot 170 graden en bak je de taart nog 20 tot 25 minuten extra.
- Warm en luchtig uit de oven vond ik zelf heeeeel erg lekker! Na een nachtje in de koelkast was het ook nog prima, maar het kreeg een heel andere structuur, meer in de richting van boterkoek en ingezakt. Gewoon gelijk uitdelen en opeten dus.