 
  
    Quarantaine koken met ADD
     
    
      
      Een basis Nasi vol smaak,
met verse groenten en kruiden,
zonder zakjes en pakjes
  13 okt. 2020
 
    Voeg naar eigen keus een blikje bamboereepjes toe, taugĂ©, kool, kousenband, kip, ham of ander vlees. Bekijk hier een leuke video ter inspiratie.
     
 
   
	
- Voor 4 borden Nasi:
- Pakje lassie gele rijst 325g koken en apart zetten
- 4 geklutste eieren bakken in olijfolie en apart zetten
- Gesnipperd uitje bakken in een wok
- Rode peper in ringetjes toevoegen (ik gebruik alleen een deel van de zaadjes)
- 5 fijngesneden wortels meewokken
- Bosje lenteuitjes of een prei in ringen toevoegen (bewaar wat groen voor decoratie) 
- 2 tl Laos kruiden (of in nood gember)
- 2 tl knoflookpoeder of 3 teentjes fijn gesneden
- 1 tl Koriander
- 1 tl Komijn
- 1,5 eetlepel Ketjap manis
- 1,5 eetlepel Soya
- Gele rijst toevoegen
- Alles goed wokken
- Naar smaak sambal toevoegen (pas op: het is al pittig zonder sambal)
- Blikje erwten erdoor scheppen voor wat meer kleur, of lekker eten met knapperige boontjes. Boontjes of kousenband kort voorkoken en dan wokken in wat kleingesneden ui en 3 knoflook teentjes
- De ei erdoorheen scheppen
- Handig om een portie in te vriezen!