Koken met ADD

Groenteschotel (uit pan)
of Berbserse groentetajine

Klik hier voor het originele recept op youtube van cooking with Alia

Om te beginnen had ik geen Tajine, dus ik heb dit recept de eerste paar keer gewoon in een pan gemaakt (zie foto's) met ietsje meer water en de deksel op een kiertje. Toevallig vond ik een paar weken later voor een paar euro een gloednieuwe tajine bij de kringloopwinkel, dus die ging onmiddelijk mee naar huis. Toen moest mijn moeder nog een stoofplaatje uit de jaren 70 voor me opduiken (ik kook nog op gas) en was ik eindelijk compleet. Een Turkse mevrouw in de winkel gaf me nog de tip om de tajine eerst een nachtje in water te laten liggen, voordat ik deze zou gebruiken. Gelukkig ging alles goed en knapte het ding niet uit elkaar. Het recept was al erg lekker uit de pan, maar het verschil is nog groter met de tajine. Groenten worden echt een soort snoepjes. Ik was ook erg op zoek naar alternatieven voor jus en deze kruidenmix geeft groenten inderdaad ineens een heel lekkere, rijke smaak. Soms ook gewoon met maar 1 of 2 groenten. Als ik me wil "uitsloven" dan bak ik stukjes kipfilet apart in dezelfde kruidenmix en schep de gebakken kip er op het laatste moment gewoon bij. Ik maak de kruidenmix dan dus 2 keer. Pas op met grotere hoeveelheden groenten, je hebt al snel teveel en te weinig mix.