Gevulde Marokkaanse pannenkoek
Msemen


Laat het idee van de smaak van pannenkoeken maar los: met dit recept krijg je weer een heel ander type broodje als in het voorgaande recept. Maar wanneer je het gehaktmengsel van de batbots gebruikt in deze broodjes, eventueel met een kwart theelepeltje hete chilipoeder erbij, smaakt het in alle opzichten naar Turkse pizza; alleen lekvrij verpakt in de vorm van een opgevouwen theedoek of keukendoek. Marokkaanse mensen maken ze ook veel zonder vulling en smeren er nutella op, of honing. Wat dit recept erg bewerkelijk maakt, is dat je de plakken deeg heel erg dun en plat moet drukken met je vingers. (Eerst wat olijfolie op je aanrecht smeren.) Je kunt geen roller gebruiken. Ik redde het zelf niet om een nieuwe plak deeg dun genoeg te de drukken, te vullen en op te vouwen, voordat de voorgaande alweer aandacht nodig had in de pan. Het vergt allemaal best heel erg veel tijd. Je kunt ze wel erg handig per stuk invriezen en opwarmen in de magnetron.

Overigens heb ik voor dit recept en het voorgaande recept (Batbots) samen maar 600 gram gehakt gebruikt en nu een vrieslade vol met lekkere broodjes in verschillende smaken. Ook voor deze video is het handig om eerst even de video te bekijken. Maak ze wel een stuk kleiner dan de mevrouw in de video, anders kun je ze niet voldoende plat drukken in de koekenpan en krijg je enorm dik brood i.p.v. een gezonde snack (zie afbeelding meest rechts). Het deeg is heel rekbaar; het is flink trekken om er een dunne plak van te krijgen. Je kunt scheurtjes of gaatjes niet opvullen met een stukje deeg, alleen voorzichtig dicht maken door wat deeg die richting op te duwen. Gebruik een oude pan en laat de pan na ieder broodje weer eerst even afkoelen.