Botercrème maken. 
Lekkerder dan verwacht + handig invriezen!


Ik probeerde het toch eens, niet alleen de cake maken, maar nu met alle toeters en bellen erbij. Om bloemtjes en dat soort dingen te maken moet je toch iets van botercrème hebben, dus ik ben aan de slag gegaan. Iets aan deze Lockdown maakt dat ik me iets minder schuldig voel om gewoon even onzin dingen te doen. Dingen waarvan je weet dat als je er ADDer aan begint, het belachelijk veel tijd in beslag gaat nemen. Gewoon even lekker prutsen. Ja hoor, dat werd tot zeker 5 uur in de ochtend... Ik heb verschillende botercrème recepten uitgeprobeerd en kwam bij deze uit als erg lekker. De andere vond ik iets te letterlijk "boterig" maar ik kan me voorstellen dat mensen dat graag gebruiken om scherpe figuurtjes en decoraties mee te maken. De recepten voor botercrème zijn "over google genomen" vrij standaard lijkt het: een Amerikaanse versie (zie de blauwe creme op de foto's) en een Zwiserse/Italiaanse (gele en rose creme op de foto's). De Zwitserse zou minder tandenkrakend zoet zijn. Het is nog steeds een brok suiker, maar dit ga ik zeker vaker maken voor een toefje hier of daar. Je kunt het een week lang in de koelkast bewaren en tot 2 maanden in de vriezer. Eventueel leuke kleurtjes geven. Maak alleen niet de fout om je favoriete chocolade door het recept te mengen... het werkte ook nog, alleen toen werd het wel heel erg zoet en leek het meer een soort mokkagebak. Ik kan me voorstellen dat een scheut koffie prima werkt. Een vriend vond de chocoladeversie wel erg lekker, maar vergeleek het met zijn favoriete marsepeintaart van de bakker... das niet best. Bij de Turkse supermarkt vond ik flesjes met smaakstof in verschillende smaakjes, die ik ook steeds bij professioneel bakkende youtubers voorbij zie komen. Van banaan tot rum, je kunt je cake of Botercrème verschillende smaken en kleuren geven.