Quarantaine koken met ADD
Schotse Gingerbreadkoekjes of Shortbread cookies
Ik heb geen idee waar ik dit recept ooit vandaan heb gehaald, maar ik weet nog dat ik lang heb gezocht naar de smaak van de echte kerstkoekjes in Schotland. De koektrommel die ik meenam speelt een kerstdeuntje als je hem open doet, dus daar moet natuurlijk ieder jaar weer nieuwe voorraad in. Helaas heb ik het recept voor de met whisky gevulde chocolade fudge nog niet gevonden :-) Update: gevonden!
- Meng in een kom de onderstaande ingrediƫnten:
- 225 gram zachte boter
- 160 gram donkerbruine basterdsuiker
- 160 gram pannekoekenstroop
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 500 gram patentbloem
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 2 theelepels nootmuskaat
- snufje zout
- Doe het deeg even in de koelkast zodat je het makkelijk kunt uitollen op wat bloem en uitsteken met een vormpje. Gaatje erin en dan kun je ze na het bakken (tenzij ze al zijn opgegeten) in de kerstboom hangen of in een leuk doosje als attentie weggeven.
- In 16 minuten afbakken op wat bakpapier in een voorverwarmde oven op 160 graden.
- Afleveren bij mams!