Batbots met gehakt 
Supersnel en eenvoudig + handig invriezen!


Mijn buren hebben zo'n hele grote Italiaanse buitenoven en bieden me al een paar jaar regelmatig aan, dat ik er altijd iets op kan gooien als ze aan het stoken zijn. En natuurlijk komt er altijd een bordje eten over de schutting richting mijn kant. Maar ja, dan kom je met het dilemma te zitten dat je nooit iets bijdraagt aan de gezelligheid en dat komt ook een beetje doordat je ook nog moet uitvogelen wat ze mogen/kunnen/willen eten of niet. Toen er plotseling iemand kwam te overlijden bevond ik me ineens in mijn eentje in hun huiskamer. Iedere keer dat ik de deur open deed stroomden er mensen binnen in groepjes -met kinderen, terwijl mijn buurman druk een vlucht naar Turkije probeerde te regelen. Inmiddels waren de verzamelde mannen allemaal druk aan de telefoon en de vrouwen waren boven druk bezig met het troosten van de buurvrouw en koffers inpakken. Terwijl ik het Turkse thee-apparaat probeerde uit te vogelen, drukte een lieve oudere man een druk klein jongetje in mijn armen en een religieus armbandje dat als ratelaar diende. De groep mannen in de huiskamer waren gelukkig blij met slechts een glaasje water. Nog geen 4 uur later zaten ze op het vliegtuig via Duitsland en kon ik de lichten uitdoen. Later hoorde ik ook nog dat het bij hen heel gebruikelijk is om een weekje eten te komen brengen als er iemand is overleden... Zo leer je op een nieuw adres ineens weer een heleboel. Omdat ik niet dat meisje wil zijn waar deze mensen alleen een kaassoufle kunnen krijgen, ben ik me dus toch maar een stuk meer gaan verdiepen in het hele gebeuren rond halal eten. Bovendien ben ik al jaren fan van broodjes shoarma (die ouderwetse, niet de kebab) en Turkse pizza. Deze Marokkaanse broodjes zijn gewoon heerlijk en ze zijn vrij snel gepiept. Super als je in deze lockdown even niet aan brood kunt komen. De smaak zit een beetje tussen een upgrade van een pitabroodje en een pistoletje in. Het deeg is even stroperig als je begint te kneden, maar je merkt vanzelf wel hoe snel je al bolletjes kunt vormen. Het recept klopt gewoon en werkt. Ik heb er niets aan veranderd. De uitleg in de video is zo duidelijk, kijk er vooral even naar voordat je begint. Ik heb er zelf alleen voor gekozen om de broodjes in de oven te doen en niet in de pan te bakken. In de pan lukken ze ook prima, maar ik heb gemerkt dat de pan vreselijk heet moet zijn, met weinig olie, dus het scheelt steeds maar een haartje of je keuken staat blauw. Als je het wel in een pan doet, druk de broodjes dan plat tijdens het bakken en laat de pan na ieder broodje even afkoelen (+ een beetje schoonvegen met tissues) voordat je het volgende broodje bakt. De meeste supermarkten hebben ook pakjes patent-bloem van 500 gram i.p.v. een kilo, op die manier heb je geen weegschaal nodig. Als je geen gist in huis hebt dan kun je ook een zakje bakpoeder gebruiken.

Voeg groenten of vlees naar keuze toe. Denk aan lekker gekruide kip, boontjes, worteltjes enz. Of zoals in het oorspronkelijke recept met champignons of tonijn. In mijn versie op de foto heb ik de tomatenpuree en gewone kaas weggelaten uit het recept en een schep witte bonen in tomatensaus met parmezaanse kaas toegevoegd. Ik weet niet of het nu dan nog Batbots zijn, maar het was een geslaagd experiment.