Quarantaine koken met ADD
Aardbeiengebakjes (de bodem)
Foto's volgen nog
- Meng in een kom de onderstaande ingrediƫnten:
- 400 gram bloem.
- 50 gram custard poeder
- 160 gram fijne suiker
- Een halve theelepel zout
- 250 gram (room)boter
- 4 eieredooiers
- In 15 tot 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170 graden.
- Het deeg voor de gebakjes is prima in te vriezen voor een maand of twee. Je kunt de gebakjes dan op ieder moment binnen no-time maken en steeds met wat anders vullen. Het ontdooit ook binnen een kwartiertje. Je kunt de gebakjes alleen NIET helemaal afmaken en dan kant-en-klaar invriezen. Verse slagroom invriezen is helaas ook geen goed idee. Blijkbaar kan de supermarkt dat wel omdat ze er dan van alles doorheen doen om het invriezen toch mogelijk te maken. Alleen het deeg invriezen dus. Het is helemaal ideaal als je dat doet in afgewogen bolletjes, apart verpakt. Op die manier is de bodem van je gebakjes altijd even dik en dat maakt het bakken in de oven ook een stuk eenvoudiger. Slagingskans 100%! Ze waren zelfs al prima in mijn oude magnetron-oven. Paar aardbeien erop, slagroom maken, gele room erop of slagroom-spuit eroverheen en je hebt altijd iets lekkers in huis. Ik zal de volgende keer nog even een paar foto's maken. Eet smakelijk!