Quarantaine koken met ADD
Een basis Nasi vol smaak,
met verse groenten en kruiden,
zonder zakjes en pakjes
13 okt. 2020
Voeg naar eigen keus een blikje bamboereepjes toe, taugé, kool, kousenband, kip, ham of ander vlees. Bekijk hier een leuke video ter inspiratie.
- Voor 4 borden Nasi:
- Pakje lassie gele rijst 325g koken en apart zetten
- 4 geklutste eieren bakken in olijfolie en apart zetten
- Gesnipperd uitje bakken in een wok
- Rode peper in ringetjes toevoegen (ik gebruik alleen een deel van de zaadjes)
- 5 fijngesneden wortels meewokken
- Bosje lenteuitjes of een prei in ringen toevoegen (bewaar wat groen voor decoratie)
- 2 tl Laos kruiden (of in nood gember)
- 2 tl knoflookpoeder of 3 teentjes fijn gesneden
- 1 tl Koriander
- 1 tl Komijn
- 1,5 eetlepel Ketjap manis
- 1,5 eetlepel Soya
- Gele rijst toevoegen
- Alles goed wokken
- Naar smaak sambal toevoegen (pas op: het is al pittig zonder sambal)
- Blikje erwten erdoor scheppen voor wat meer kleur, of lekker eten met knapperige boontjes. Boontjes of kousenband kort voorkoken en dan wokken in wat kleingesneden ui en 3 knoflook teentjes
- De ei erdoorheen scheppen
- Handig om een portie in te vriezen!